Søk
Close this search box.
Åpningstider  |  Ons 10-18  |  Tor 10-20  |  Fre 10-18  |  Lør 09-16

Elbilrevolusjonen gjør det helt riktig med nytt samarbeid om Norges største møteplass for bilbransjen

PRESSEMELDING FRA NOVA SPEKTRUM

Med forventninger om at 98 prosent av bilparken vil bestå av elbiler om noen få år, er arrangørene bak Automessen og eCarExpo overbevist om at det er riktig å inngå et samarbeid om å skape Norges største møteplass for bilbransjen. – Det nye samarbeidet innebærer helt nye muligheter som vil komme hele bransjen til gode, lover direktør Arild Hansen i Autobransjens Leverandørforening.

På en pressekonferanse tidligere i dag la Arild Hansen og Gunnar Dackevall, CEO i eLife Nordic, frem sine perspektiv på hvorfor de to arrangørene nå inngår et nytt samarbeid om å skape et stort fellesarrangement rettet mot bilbransjen. Ambisjonen er å fylle hele NOVA Spektrums samlede utstillingsareal på drøyt 40 000 kvadratmeter med utstillinger, demonstrasjoner, fagseminarer og andre opplevelser i perioden 5-9.februar 2025.

– Våre to arrangement representerer hele bredden innenfor verdikjeden for bil og kjøretøy. Gjennom å samarbeide om å skape Norges største møteplass for bilbransjen gjør man det mulig å skape et mylder av aktivitet og opplevelser som gjør våre arrangement enda mer spennende og interessant for flere enn tidligere. Det blir rett og slett enda flere utstillere og enda flere lanseringer, demonstrasjoner og prøvekjøringer.


I tillegg legger samarbeidet til rette for et bedre og bredere faglig program med mer innhold, innsikt og inspirasjon. Gjennom å legge Automessen og eCarExpo i parallell svarer man på ambisjonen om å gi begge arrangement et nytt løft, sier Arild Hansen.

Pågående elbilrevolusjon

På pressekonferansen la Arild Hansen frem tall fra OFV som viser at det har vært en sterk vekst i den totale bilparken over tid, med størst vekst innenfor elbilsegmentet. I følge OFVs prognoser vil hele 98 prosent av samlet bilsalg i 2030 bestå av elbiler. Det gir en anslått elbilpark på mer enn 1,6 millioner kjøretøy om seks år – mot en forventning på om lag 1,2 millioner bensin- og dieselbiler.

– Vi befinner oss i en enorm omstilling i møte med den pågående elbilrevolusjonen. Prognosene viser at det om bare noen år vil det være flere elbiler på veiene sammenlignet med antall bensin- og dieselkjøretøy. Dette gir en ytterligere bekreftelse på at det er riktig av ABL å arrangere Automessen i parallell med eCarExpo. Vi trenger å koble oss tett på den delen av verdikjeden som eCarExpo samarbeider med, og som blir en viktig og dominerende del av fremtidsmarkedet til våre medlemmer om kort tid, sier Hansen.

Kunder i kjøpsmodus

Gunnar Dackevall står bak Europas største elbilmesse – ecarExpo – som ble arrangert i Norge for første gang i 2024. På pressekonferansen la Dackevall frem tall som viser at arrangementet ble en stor suksess, og at man har lykkes med å etablere et konsept som tiltrekker seg riktig målgruppe:

– Vår besøksundersøkelse i etterkant av eCarExpo på NOVA Spektrum viser at over halvparten av de besøkende planlegger å kjøpe eller lease en elbil i løpet av de neste 12 månedene. Det er også svært mange som melder at de allerede nå ønsker å besøke arrangementet i 2025. Dette gjelder både bransjefolk og ordinære besøkende, forteller Gunnar Dackevall.

Svært effektiv salgs- og markedsføringskanal

Gunnar Dackevall forventer i likhet med Arild Hansen at det nye samarbeidet mellom Automessen og eCarExpo vil gi et felles løft for begge arrangementene, og at dette er riktig vei å gå:

– Våre møteplasser utfyller hverandre på en måte som både publikum, utstillere og øvrige samarbeidspartnere vil få stor glede og nytte av. For bransjen representerer vi en svært effektiv salgs- og markedsføringskanal. Samtidig skaper vi en arena som er med på å fremme økt dialog og samarbeid på tvers av næringsaktører som er helt avhengig av å jobbe enda tettere sammen for å lykkes med å bevare og forsterke egen konkurransekraft.

Sist, men ikke minst, får vi bidratt til at norske forbrukere kan se og oppleve det siste innen elbiler og elbilteknologi. Dette bidrar til at flere velger å anskaffe en elbil neste gang de skal kjøpe bil, sier Dackevall.

Ståle-Roestad salgssjef NOVA Spektrum

Ståle Roestad

Ståle er vår salgssjef og hjelper deg gjerne med å finne gode og smarte løsninger som utstiller på Automessen.

Han har jobbet hos NOVA Spektrum siden 2014 og har lang erfaring fra båt og motor relaterte messer.

Fyll ut skjema, så tar han kontakt.

 

Ønsker du å bli utstiller
på Automessen?

Ta gjerne kontakt for en uforpliktende samtale.

Abonner på nyhetsbrev

Hold deg oppdatert om Automessen