Søk
Close this search box.
Åpningstider  |  Ons 10-18  |  Tor 10-20  |  Fre 10-18  |  Lør 09-16
Arild

Automessen arrangeres i september 2022

PESSEMELDING: Automessen satser på å være tidlig ute etter gjenåpningen av samfunnet. Arrangørene merker at bransjefolk venter utålmodig på å kunne møtes på vanlig måte igjen.

Det er Autobransjens Leverandørforening (ABL) og NOVA Spektrum (tidligere Norges Varemesse) som sammen arranger messen. Deler og rekvisita, verkstedutstyr, bilpleiemidler, dekk og utstyr for skadereparasjoner og lakkering er blant kategoriene utstillerne vil vise frem.

Messen som etter planen skulle vært gjennomført i februar i år, har måttet blitt utsatt to ganger på grunn av pandemien.

“Vi har i samråd med bransjen tatt den tunge beslutningen om å flytte Automessen. Vi beklager dette, men ber om forståelse for at det i disse tider ikke er lett å få alt til å gå som planlagt. Vi ser virkelig frem til å møte alle i september”, sier Arild Hansen, messegeneral og daglig leder i Autobransjens leverandørforening (ABL).

Automessen arrangeres hvert tredje år, og 2022-utgaven blir nummer femten i rekken. Den finner sted på NOVA Spektrum i Lillestrøm fra 28. september til 1. oktober.

Automessen først ute med messen i Norden?

– Vi satser offensivt, og blir så vidt vi vet en av de første store messer i Norden etter pandemi-perioden. Nylig ble det også kjent at tyske Automechanika ikke vil arrangere fysisk messe i Frankfurt før september neste år, sier Hansen.

Forrige gang mønstret Automessen rundt 160 utstillere og ble besøkt av nær 13000 personer.

– Vi forventer et tilsvarende eller høyere antall nå. Å samle hele bransjen gir stor mulighet for å møte kunder, markedsføre seg og presentere nyheter, så veldig mange ser nytten av å være med, sier Trond Andersen, kundedirektør i Norges Varemesse.

En undersøkelse etter forrige messe i 2018 viste at 86 prosent av utstillerne var fornøyd eller veldig fornøyd. Ni av ti ga uttrykk for at de ville bli med også neste gang.

– Vi har lav kontaktpris per besøkende, og et relevant publikum. Samtidig skjer det mye i form av foredrag, diskusjoner og testopplegg, slik at det skapes et levende og spennende messemiljø. Det appellerer til mange, sier Andersen.

Allerede 60 prosent arealbelegg

Også blant publikum var holdningen positiv. Åtte av ti var fornøyd eller veldig fornøyd med utbyttet. Nær ni av ti ga toppkarakter når det gjaldt totalinntrykk.

– Vår ambisjon er å oppnå samme høye score denne gangen, sier Arild Hansen i ABL.

Mange utstillere har allerede meldt seg på, og over 60 prosent av messearealet er belagt.

– Slik det ser ut nå, regner vi med å være tilnærmet fullbooket tidlig i høst. Suget etter å kunne møtes ansikt til ansikt på kjente og populære arenaer er stort i vår bransje nå.

Helt trygt å bli med som utstiller

Vi har vært, og vil fortsette å være, i tett dialog med FHI og kommuneoverlegen i Lillestrøm. Vi er opptatt av et trygt arrangement for alle involverte, og messen vil gjennomføres med de gjeldene smittevernstiltakene. Skulle det vise seg at regjeringen må stramme inn på tiltakene og messen derfor ikke kan gjennomføres vil du som utstiller få standleien refundert.

LES MER

– Den største og beste faglige bransjeutstillingen i Norge

Romnes er en av Automessens største og mest trofaste utstillere. De har deltatt på alle messer som har blitt arrangert som Automessen, og deltok for første gang i 1982. Messen i 2022 er intet unntak og vi har tatt en prat med Administerende direktør, Gjert Romnes, om hvorfor de vender tilbake år etter år.

Les mer »

Abonner på nyhetsbrev

Hold deg oppdatert om Automessen