Søk
Close this search box.
Åpningstider  |  Ons 10-18  |  Tor 10-20  |  Fre 10-18  |  Lør 09-16

Bilbransjeutstilling med fokus på tungbil

Tungbil var en av temaene som fikk stor oppmerksomhet på Automessen. Tungbilmarkedet vil få stor plass i 2025 også. Det er Autobransjens Leverandørforening (ABL) som står bak Automessen og de lover mange spennende utstillere og et godt faglig program. Tungbil er et marked preget av ny teknologisk utvikling og skjerpende forskrifter.

Teknologisk utvikling i tungtransportsbransjen

Tungbiler er i dag rullende teknologiske datamaskiner, med avansert elektronikk. Dette har gjort at utviklingen innen reparasjons- og servicemarkedet også er forandret. 

ABL representerer de frie og uavhengige leverandørene i Norge og merker seg mange nye utstillere som er spisset mot tyngre kjøretøyer. Det vil komme mange utstillere som kan gjøre en forskjell for denne sektoren. 

elektrisk-tungbiler-ved-ladestasjon
Nyteknologi på full vei inn i transportbransjen. 

Arild Hansen, daglig leder i ABL, sier at mange av de bedriftene vi organiserer leverer deler, utstyr og verkstedsutstyr til tungbilmarkedet. – «teknologisk utvikling og strenge pålegg fra myndighetene stiller store krav til vedlikehold og oppgraderinger», sier Hansen. 

– «Det handler både om driftsøkonomi, miljø og sikkerhet. På våre messestands vil besøkende kunne hente nye impulser fra alle disse stikkord“, sier Hansen.

Utstillerne vil kunne treffe potensielle kunder som er beslutningstagere og få faglig påfyll. En rekke ledende bransjeprofiler og fremtredende representanter fra hele bilbransjen vil være samlet. 

Grønn teknologi en utfordring

Teknologisk sett beveger tungbil seg i samme retning som personbiler. Det er lastebiler nå som kjører Trondheim – Oslo uten å lade. Dette gir nullutslipp kontra eldre dieseldrevne tungbiler. – «Men, veien mot lav- og nullutslipp er lengre for tunge kjøretøy og maskiner enn for personbiler.

Vi vet at Grønt landtransportprogram har satt i gang pilotprosjekt med de første batterielektriske lastebilene og med ladestruktur på Østlandsområdet, så her er det bare å vente på resultater og vi følger med på hvordan utviklingen går», sier Hansen. 

Om miljø og utslipp

Lastebilnæringen er en sentral forutsetning for næringsvirksomhet og handel, for verdiskapning og tilvekst av nye arbeidsplasser. Samtidig påvirker transport miljøregnskapet negativt. Derfor er bærekraftig utvikling sterkt prioritert. En Fair Transport-bedrift har sjåfører som er utdannet i miljøvennlig kjøring og som aktivt arbeider for å redusere drivstofforbruket. Videre følger bedriften kvalitets- og miljøprogrammer og har verktøy for å beregne miljøpåvirkningen. 

En bærekraftig transporttjeneste krever kunnskap og planlegging. Det handler ikke om å slutte å transportere. Det handler om å transportere smartere. 

Fossilfri transport

Verden skriker etter fossilfri transport og flere gründere ønsker at myndighetene i fremtiden tar mer ansvar og tenker mer rasjonelt rundt fossilfri transport. Selv om de aller nyeste dieselbilene ikke forurenser, så er investeringen dyrere ved innkjøp av fossilfritt og tungtransport trenger i stor grad støtte fra myndigheten og ikke minst forståelse og tilrettelegging. Kostnaden er 24% dyrere med biogassbiler enn diesel, ifølge artikkel fra NLF.

Bilbransjeutstilling-av-tungbiler-5-Volvo
Tungtransport er representert på Automessen.

Viktige temaer på agendaen og et samlingspunkt for tungbilbransjen

Vi så fra forrige messe at Automessen er en viktig møteplass og spesielt for å styrke bedriftens profil i markedet og ikke minst merkevaren. I tillegg ble utfordringer synliggjort, og flere temaer ble satt på dagsordenen. 

«Det jobbes nå aktivt med programmet og agendaen for Automessen. Det vil bli et spennende faglig program for hele bilbransjen, derunder tungbil, hvor høyaktuelle problemstillinger vil bli løftet. Alle som er til stede, vil kunne få med seg faglige oppdateringer gjennom interessante foredrag av dyktige fagfolk og folk fra organisasjoner.

Her vil det også være muligheter for å kunne påvirke både myndigheter og toppolitikere, samt mulighet for tilgang til dagspressen», kan Hansen fortelle. 

Kvinnelig-tungbilsjåfør-på-jobb

Dette er utstillerne på Automessen

På Automessen kommer det utstillere fra hele bilbransjen. Dette er møteplassen hvor bilbrasjen kan møte et stort kundesegment og samarbeidspartnere på.  

Her vil du møte alt fra bilombyggere for lette kjøretøy til nye utstillere som er spisset mot tyngre kjøretøyer. Glass, dekkspesialister og lakkeringseksperter er på plass for å veilede og demonstrere. Det vil også være en rekke leverandører fra bobil-/Caravan med deler og tilbehør. I tillegg vil bilverksteder og mange flere komme. 

Har du interesse for elbiler, lade- og tilbehør så er dette også representert sammen med forskning og utvikling. 

Les også: Den ultimate strategi for å nå nye kunder i bilbransjen >>

Høye besøkstall på forrige messe

Besøkstall fra forrige messe i 2022, viste at over 12 000 fant veien til fagmessen. Med så god respons håper og tror vi på høye publikumstall til neste messe i 2025.

Det har vært mange publikumsrekorder på NOVA Spektrum den siste tiden», sier en fornøyd Hansen. Som ønsker velkommen til en ny utgave av Automessen i 2025, uansett om fagfeltet er innen tungbil eller andre felt i bilbransjen. 

Automessen vil være en viktig møteplass for hele bransjen. Gå ikke glipp av våre høyaktuelle fagseminarer som går parallelt med utstillingene. Her møter du et publikum som er beslutningsdyktig, du får med deg nyheter og mulighet for å samhandle med andre aktører som er midt i mål

Les også: Velkommen til Norges største bilbransjeutstilling!

Billett og praktisk informasjon  

Dette er en bilbransjemesse som du har fri adgang til.

NOVA Spektrum ligger sentralt i Lillestrøm. Det er gangavstand fra Lillestrøm togstasjon og du kan beregne ca. 10 minutter med gange.

Besøksadresse:

NOVA Spektrum
Messeveien 8
2004 Lillestrøm
Se kart

Parkering: 

Vi har 2 200 parkeringsplasser og det er mange muligheter for å parkere i Lillestrøm sentrum. Alle p-plassene hos NOVA Spektrum er avgiftsbelagt, men med automatisk skiltgjenkjenning slipper du å betale for mer tid enn du bruker. Bruker kjøretøyet ditt to parkeringsplasser (bobil, varebil, bil med tilhenger etc) vil du bli belastet for begge parkeringsplassene.

Velkommen! Vi gleder oss til å se deg på Automessen i 2025. 

Ståle-Roestad salgssjef NOVA Spektrum

Ståle Roestad

Ståle er vår salgssjef og hjelper deg gjerne med å finne gode og smarte løsninger som utstiller på Automessen.

Han har jobbet hos NOVA Spektrum siden 2014 og har lang erfaring fra båt og motor relaterte messer.

Fyll ut skjema, så tar han kontakt.

 

Ønsker du å bli utstiller
på Automessen?

Ta gjerne kontakt for en uforpliktende samtale.

Abonner på nyhetsbrev

Hold deg oppdatert om Automessen