Søk
Close this search box.
Åpningstider  |  Ons 10-18  |  Tor 10-20  |  Fre 10-18  |  Lør 09-16

Bilfag Roadshow kommer på Automessen 2022

Han er på roadshow i Finnmark. Nærmere bestemt Alta. Full av iver kunne han fortelle at traileren er utstyrt med masse teknologisk utstyr. Den inneholder alt fra VR-briller, som gjør at elevene kan få se hvordan motoren ser ut og hvordan den fungerer, til mange forskjellige prøvestasjoner.

Traileren vil han ta med på Automessen, slik at flere enn bare ungdommer kan få prøve seg og han lover masse spennende aktiviteter og konkurranser. Les videre og finn ut hva du kan oppleve under Automessen med roadshowet.

Denne artikkel ble skrevet for messen som ble gjennomført i 2022.

VR-briller-i-bruk-av-elever-pa-roadshow
Elever kan gå inn og se alt av detaljer i bilmotor meed VR-briller.

Roadshow for ungdommen

Med en nedgang i antall studenter og lærlingekontrakter i bransjen startet ideen rundt rekrutteringsprosjektet. Da Strande startet i rekrutteringprosjektet Bilfag som er et samarbeid mellom Norges bilbransjeforbund, Bilimportørenes Landsforening og Autobransjens Leverandørforening fikk han midler til å utvikle dette, og han forteller:

«Kongstanken var at elevene skulle få muligheten til å prøve og teste ut selv. Først snekret jeg og bygde opp alt hjemme i garasjen. Jeg satt opp alt fra VR-briller til diverse modeller som etterpå ble installert i en lettutgave av en lastebil. Dette skulle vise seg å være så populært at nå, etter flere år, er bil nummer tre på veien og det i en større og tøffere utgave», forteller Strande.

Les også: Den ultimate strategi for å nå nye kunder i bilbransjen >>

Bilfag_Roadshow_Automessen
Fra roadshowet – det er mange stasjoner som kan testes ut.

Så hva kan vi forvente å få oppleve i denne nye bilen på Automessen? 

Entusiasmen til Strande sier at dette har han gledet seg til. Han forteller videre: 

«Det er verksted, diagnoseverktøy og en racing variant i denne nye bilen, samt spillet Wrench som er en superavansert mekkesimulator. Her kan eleven spille rollen som en mekaniker. I tillegg til dette har vi en egen VR-lakkering. Dette er det ledende opplæringsverktøyet for lakkeringsbransjen og brukes av bil- og lakkeringsindustrien for å trene opp medarbeidere. Det gir praktiske opplevelser med en virtuell virkelighet. Et engasjerende opplæringsverktøy som er morsomt for elever, men også for de voksne.

Virtuelle-spill-pa-roadshow
Virtuelle spill kan testes via roadshowet ut på Automessen 2022.

Oversikt over bilens aktivitetsmoduler

Bilmekanikersimulator

Spillet Wrench beskrives som en bilmekanikersimulator hvor man forbereder og vedlikeholder racerbiler. Spillet er ekstremt detaljert. Her får man se nøyaktige komponenter i motoren, blant annet. 

VR lakkering

Opplæringsverktøyet for lakkering. Her kan man praktisere lakkering med simulering, virtuelt. 

Hjulskiftemodell

Dette er en enkel kasse hvor man kan fjerne og sette inn nytt hjul, som på en bil. Her kjører vi ofte konkurranser hvor elevene får premier etter hvem som er raskest på å skifte dekk.

Elektrotavle

Elektrotavlen er en koblingsmodell hvor man kobler lys, horn og lamper med mer. Her kan elever jobbe på hver sin side av veggen med koblinger. 

Bilskademodell Volvo V60

Dette er fronten av en Volvo V60 2019 modell – som vi har tatt fra hverandre og satt sammen igjen. Her har vi lakkert alle stålfasiliteter, med høyfaststål, boronstål, vanlig stål og aluminium. Krasjsystemet gjør at man kan se hvordan karosseriet fungerer i en kollisjon, med målinger. 

Bilpleieprogram

Vårt eget bilpleieprogram. Bilpleie er blitt et eget fag, så dette er nytt. Her har vi alt av maskiner og poleringsutstyr. Her ser man umiddelbart forbedringene. 

Motivasjonsmotor med hestekrefter

Sist, men ikke minst har vi en motivasjonsmotor, så har vi rigget til en Chevrolet V8 med 500 hester. Her snakker vi skikkelig lyd og eksos! 

«Motivasjonsmotoren tar vi frem når elevene kommer, det er en skikkelig tøff greie. Den vræler når den kjøres i gang og flammene står ut av den. Her snakker vi lyd og lukt», sier Strande med et smil rundt munnen.

Strande må komme seg på veien igjen da han skal kjøre hele veien til Kirkenes for å nå enda flere elever, men avslutningsvis forteller han om planene han har for Automessen i mars 2022:

«Våre planer og ønsker er å få til en flott og dynamisk utstilling på Automessen. Vi kommer blant annet til å sette opp rebusløp for inviterte elever, og vi ønsker at folk flest skal få teste ut alle våre moduler i bilen. Det er ingen tvil om at det er et populært opplegg, så vi gleder oss til å vise dette frem på Automessen.

Velkommen til Automessen i 2025.

Ståle-Roestad salgssjef NOVA Spektrum

Ståle Roestad

Ståle er vår salgssjef og hjelper deg gjerne med å finne gode og smarte løsninger som utstiller på Automessen.

Han har jobbet hos NOVA Spektrum siden 2014 og har lang erfaring fra båt og motor relaterte messer.

Fyll ut skjema, så tar han kontakt.

 

Ønsker du å bli utstiller
på Automessen?

Ta gjerne kontakt for en uforpliktende samtale.

Abonner på nyhetsbrev

Hold deg oppdatert om Automessen