Søk
Close this search box.
Åpningstider  |  Ons 10-18  |  Tor 10-20  |  Fre 10-18  |  Lør 09-16

Fra moped til helikopter

På et industriområde i Ålgård står en vidunderlig samling amerikanske biler. Men den råeste amerikaneren til Stig Bakke står i hangar.

Det er omtrent i en bisetning Stig Bakke forteller om helikopteret han har stående i en hangar litt utenfor Ålgård, men før vi kommer så langt er det en fantastisk samling biler i «garasjen» i Ålgård sentrum å oppleve.

Jeg skriver «garasjen», for dette er egentlig et industribygg med verkstedfasiliteter, og det er her Stig tilbringer mesteparten av tiden.

– Her er det åpent hver mandag. Det er stort sett den harde kjerne som kommer innom, men det er åpent for alle, sier Bakke.

Han stiller ikke ut bilene sine på utstillinger i særlig grad, men vil likevel at folk skal kunne se den flotte samlingen med amerikanske biler.

Ved siden av sittegruppa står bilen som symboliserer hvordan Bakke har muligheten til å drive med hobbyen sin i så stor skala, en Ford pickup med «Bakke Oil Tools» på dørene. Bakke kom seg ut på plattform, hvor han etter hvert begynte å løse problemer med egne oppfinnelser. I 1995 startet han for seg selv, med Bakke Oil Tools, og i 2002 solgte han selskapet.

Nå hjelper han nystartede bedrifter, og flere av de ligger i industriområdet hvor verkstedet og garasjen hans befinner seg. Og det er ikke mangel på verken kreativitet eller gjennomføringsevne hos Bakke.

Utenfor vinduet står en fullskala borerigg, fullt operativ, for testing av nye produkter til oljeindustrien.

– Det er byggingen som er gøyest, sier Bakke.

Resten av artikkelen om Stig Bakke kan du lese på BilNorge.no

Hør Stigs utrolige historie på Automessen
Stig Bakke er «Mekanikeren som ikke lar seg stoppe eller skremme av noe!» På Mekanikerkvelden som arrangeres under Automessen på Norges Varemesse 8. februar kan du høre Stig fortelle om utdannelsen, Oil Tools, boretårn i hagen, helikopter, båtulykken og ikke minst om bil-lidenskapen og bilsamlingen.

 FÅ DIN GRATIS BILLETT HER 

Info om Automessen:
Norges Varemesse i samarbeid med Autobransjens Leverandørforening presenterer den 14. bilbransjeutstillingen. Arrangementet går av stabelen 7.-10. februar på Norges Varemesse i Lillestrøm. Her samles «hele» bilbransjens ettermarked på ett sted. Få oversikt over ulike firmaer, produkter, utvalg, nyheter og teknologi.

Ståle-Roestad salgssjef NOVA Spektrum

Ståle Roestad

Ståle er vår salgssjef og hjelper deg gjerne med å finne gode og smarte løsninger som utstiller på Automessen.

Han har jobbet hos NOVA Spektrum siden 2014 og har lang erfaring fra båt og motor relaterte messer.

Fyll ut skjema, så tar han kontakt.

 

Ønsker du å bli utstiller
på Automessen?

Ta gjerne kontakt for en uforpliktende samtale.

Abonner på nyhetsbrev

Hold deg oppdatert om Automessen