Søk
Close this search box.
Åpningstider  |  Ons 10-18  |  Tor 10-20  |  Fre 10-18  |  Lør 09-16

Rekordstor automesse med miljøprofil

Bransjefolk og bilinteresserte fra hele landet samles om få dager til Automessen i Lillestrøm. 160 utstillere deltar, og seminarprogrammet er tilpasset det grønne skiftet.

Det er Autobransjens Leverandørforening (ABL) og Norges Varemesse som sammen arranger messen. Deler og rekvisita, verkstedutstyr, bilpleiemidler og utstyr for skadereparasjoner og lakkering er blant kategoriene utstillerne vil vise frem.

– Hovedtyngden av de besøkende er bransjefolk, men dette er en åpen fagmesse, så det kommer også mange motorinteresserte og skoleungdom som har valgt bilfag. Det gir spennende møter og positive impulser for alle med hjerte for bil og vedlikehold, sier Arild Hansen, daglig leder i ABL.

Automessen arrangeres hvert tredje år, og 2018-utgaven blir nummer fjorten i rekken.

– Antall utstillere har aldri tidligere vært så høyt, så det blir mye å kikke på. Nytt av året er dessuten en «entusiastgate», der bilmerkeklubbene vil vise seg frem, og motorinteressen kan blomstre, sier Hansen.

Fokus på grønt skifte

I tillegg til utstillingene byr Automessen 2018 på et bredt programinnhold. Åpningskonferansen arrangeres i samarbeid med Norges Bilbransjeforbund, og vil sette søkelys på ny teknologi, vedlikehold og bransjens miljøutfordringer.

– Her står blant annet gjenvinning av utrangerte kjøretøy, dekk og batterier på dagsordenen. Det grønne skiftet har nådd bransjen med full tyngde, og det handler ikke bare om overgang til el- og hybridmotorer, men like mye om miljøvennlig vedlikehold av den totale bilparken.

En egen konferanse om tunge kjøretøy står også på planen.

– Vi har foredragsholdere fra Statens vegvesen, Opplysningsrådet for veitrafikken, miljøorganisasjonen Zero og mange toppnavn fra egen bransje på programmet. Dessuten kommer samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen for å trekke opp perspektiver for utviklingen fremover, sier messegeneral Arild Hansen.

Mye for bilfag-elever

Blant programnyhetene er ellers en «mekaniker-kveld» med kjente bil- og motorprofiler som Jan-Erik Larssen, André Villa og Tommy Rustad, og egne tilbud til elever på 10. trinn og videregående skoler innen bilfag.

– Her blir det både god underholdning og nyttig kunnskapsformidling. Autobransjen vil ha store behov for rekruttering og spesialisering i årene fremover, og vi vil svært gjerne bidra til at flinke ungdommer blir inspirert til å velge bilfag.

Automessen 2018 arrangeres på Norges Varemesse i Lillestrøm i perioden onsdag 7. til og med lørdag 10. februar.

Kontaktinfo:
Arild Hansen, daglig leder i Autobransjens Leverandørforening (ABL), telefon 907 74 601

Ståle-Roestad salgssjef NOVA Spektrum

Ståle Roestad

Ståle er vår salgssjef og hjelper deg gjerne med å finne gode og smarte løsninger som utstiller på Automessen.

Han har jobbet hos NOVA Spektrum siden 2014 og har lang erfaring fra båt og motor relaterte messer.

Fyll ut skjema, så tar han kontakt.

 

Ønsker du å bli utstiller
på Automessen?

Ta gjerne kontakt for en uforpliktende samtale.

Abonner på nyhetsbrev

Hold deg oppdatert om Automessen