Søk
Close this search box.
Åpningstider  |  Ons 10-18  |  Tor 10-20  |  Fre 10-18  |  Lør 09-16

Se unik Volkswagen 1300S fra 1973

Ta en nærmere titt på denne unike Volkswagen 1300S 1973 på Automessen. Den har fått kallenavnet “Volkswoodie” og du finner den i Club Street på standen til VW Audi Club Norwegen.

Vi har snakket litt med Daniel Sommer, eieren av bilen.

Hva slags bil har vi her?
Dette er en Volkswagen 1300S fra 1973, også kjent som ei boble i fargen Kansas beige. Jeg kjøpte den i 2015 fra en pensjonist i Østerdalen som tidligere hadde jobbet som mekaniker. For ca. 12 år siden ble bilen skrudd helt fra hverandre og bygget opp igjen på et stramt budsjett. Noe som innebar at de fleste chrome detaljer, støtfangere med mer ble lakkert i stedet for å påkoste nye blanke deler. Dette medførte at bilen så litt kjedelig ut, men den var i teknisk god stand.

 FÅ DIN GRATISBILLETT HER

Siden den gang har det skjedd en hel del med denne Volkswagen 1300S
– Da eier har litt høydeskrekk så ble det montert justerbart understell og den ble senket humrer Daniel.
Alt av foringer, bremser, dempere, bensinslanger etc ble også montert nytt. Chrome deler måtte erstattes og det ble handlet inn nye støtfangere fra eldre modell, nye chrome lister, solskjerm, stigtrinn og felger fra USA.

Nytt interiør
Interiøret var veldig slitt og måtte byttes ut. Setene ble bygget opp igjen fra bunn med nyere og bedre polstring, setene fikk hvitt imitasjonsskinn og nytt teppesett ble montert sammen med ny hattehylle og midtkonsoll av egen kreasjon. Deretter gitt Daniel fatt med poleringsutstyret og etter mange titalls timer fikk hele bilen seg et skikkelig løft.

Stilforandring
I 2016 fikk bilen en liten stilforandring i form av egenkomponert listverk som imiterer en stil som var tilgjengelig på australske bobler i en kort periode. På det nye listverket skulle det legges en folie for å skape en brytning mot fargen på bilen. Jeg testet mange farger før det ble funnet en bit kjøkkenfolie med imitert treverk. Dette ble prøvd på litt humoristisk med tanke på de gamle «woodie bilene» i USA. Daniel ble overrasket da det viste seg å passe veldig bra på bilen.

Matchende motorrom
Vinteren 2016 var det tid for å gjøre noe med motorrommet på bilen da det ikke lenger matchet finishen på resten av bilen. Motoren ble demontert og sett over. Kjøleblekk ble sendt til pulverlakkering, mens tenningssystem ble byttet ut med et mer moderne elektrisk anlegg. Forgasseren ble byttet ut til fordel for to stykk doble 40mm Weber forgassere sammen med større eksos. Det ble nytt egenkomponert ledningsnett med pyntestrømpe over alle ledninger. Torpedoveggen bidro en snill bestemor med å sy egenkomponert trekk med diamantmønster, og selvfølgelig tråd i samme farge som bilen. Øvrige pyntedeler i chrome ble handlet inn og diverse deler ble trukket opp med samme kjøkkenfolie som man finner utvendig på bilen.

Volkswagen 1300S som bruksbil
Bilen er nesten i daglig drift hele sommeren, fungerer som bil til og fra jobben, blir brukt til helgeturer og utstillingsbil.

Har du noen bilpleieprodukter du kan anbefale? 
Her bruker jeg litt forskjellige leverandører og merker. Rupes poleringsmaskiner bruker jeg ofte, de kan du sjekke ut hos CarSpa på Automessen. De fører også Koch Chemie som jeg har hørt mye bra om, men dessverre ikke har hatt mulighet til å teste enda.

Hvor kjøper du deler og verktøy Daniel?
Jeg handler en del reservedeler hos MECA da hovedlageret deres ligger på Gjøvik som er tett ved mitt bosted, så de har jeg et godt forhold til. Luna og Wûrth er også butikker som ligger i nærområdet som jeg har noe verktøy i fra både hjemme og på jobb, da jeg jobber for Benteler Aluminium på Raufoss som Automatiker.

Hva skal du se etter på Automessen?
Jeg kunne tenkt meg en bedre høytrykkspyler så Kârcher og Foma er stands jeg kommer til å ta en titt på. NordicLift fører sakseløftere som virkelig er noe jeg drømmer om å anskaffe meg, da spesielt for å avlaste ryggen ved polering og andre jobber. Her finner du oversikt over utstillerne på Automessen >>

Skrur du på bil?
Besøk Automessen 7.-10. februar på Norges Varemesse i Lillestrøm. Her vises bredden av bilbransjens servicemarked og du får oversikt over ulike firmaer, utvalg, produkter, nyheter og teknologi. Du kan også dele erfaringer og få tips og inspirasjon til ditt neste prosjekt.

 FÅ DIN GRATISBILLETT HER

Ståle-Roestad salgssjef NOVA Spektrum

Ståle Roestad

Ståle er vår salgssjef og hjelper deg gjerne med å finne gode og smarte løsninger som utstiller på Automessen.

Han har jobbet hos NOVA Spektrum siden 2014 og har lang erfaring fra båt og motor relaterte messer.

Fyll ut skjema, så tar han kontakt.

 

Ønsker du å bli utstiller
på Automessen?

Ta gjerne kontakt for en uforpliktende samtale.

Abonner på nyhetsbrev

Hold deg oppdatert om Automessen